Alles wat U wilt weten over sieraden 4652

7 januari 2013 | Auteur: | Posted in Kunst en cultuur

De mensen praten vroeger wel over de primitieve volkeren maar deze minder ontwikkelde volken bleken wel over sommige technieken te beschikken.Als je naar bepaalde sieraden op de website Museum-kennis kijkt, dan zie je technieken waaraan westerse edelsmeden van nu nog wat van kunnen leren. Zo waren de Etruskische edelsmeden begaafd in het fabriceren van ragfijne gegranuleerde gouden sieraden. In het Afrika stond het brons-gieten op een hoog niveau.De sieraden worden van allerlei verschillende materialen gemaakt en met allerlei verschillende technieken. Goud, zilver en edelstenen worden al sinds de middeleeuwen door mensen begeerd.Zoals in Nieuw-Guinea en het Amazone-gebied de prachtig gekleurde veren van tropische vogels een geliefd materiaal voor de mensen zijn.Zo zijn er ook mensen die aan zee wonen en van schelpen de prachtigste sieraden produceren.Er worden ook andere dierlijke materialen gebruikt om sieraden van te maken,zoals botten en stekelvarken-pennen.

Mensen maken gebruik van sieraden om het lichaam te versieren.In tegenstelling tot kleding, die worden gebruikt om het lichaam te bedekken en warm te houden.Sieraden dienen alleen voor het uiterlijk vertoon al hebben bepaalde sieraden een gelovige betekenis. Denk bijvoorbeeld maar aan kruisjes of geluk-hangertjes. Sieraden zijn er van allerlei materialen, maar de mooiste sieraden bevatten vaakdure materialen, zoals edel-metalen en edelstenen.Het dragen van sieraden is nu van alle tijden en gedeelte van de wereld.Mensen dragen sieraden om verschillende redenen b.v. om er mooier uit te zien,of om te laten zien hoe rijk en belangrijk ze zijn, of om te laten zien dat ze bij een aparte groep horen.Ook dragen bepaalde mensen sieraden omdat ze denken dat zo’n sieraad hen kan beschermen tegen onheil.

Het versieren van je lichaam is al zo oud als de mensheid. Het is de beste manier om dat te individualiseren en te doen opvallen.Je eigen laten beschilderen of een piercing laten zetten aan je lichaamsdelen zijn menselijk.De mensen vinden het helemaal fantastisch om zichzelf vooral te behangen met blinkende en gekleurde voorwerpen.Iedere cultuur heeft zijn eigen versieringen,maar bijna overal is een voorkeur te zien voor drie zaken en dat is,wat beschermt, wat veel kleur heeft, en wat waarde heeft. Ook in onze cultuur voldoen sieraden nog aan deze eisen denk bijvoorbeeld aan medaillons met Maria en handen van Fatima, aan fonkelende edelstenen en aan blingbling maar vooral aan goud. Een apart juweel of diamant mag duurder zijn dan een auto. Zeker als je de vrouw voor het leven er mee kunt versieren.Klik hier voor onze uitgebreide collectie sieraden dan kunt U rustig een kijkje nemen en vergelijken welke sieraden U het mooist vind.

Tags: sieraden, online sieraden


Auteur:

This author has published 3957 articles so far. More info about the author is coming soon.

Geef een reactie