chalet UITVERKOCHT tijdens Pinkster weekend 2590

15 april 2012 | Auteur: | Posted in Vakantie en vermaak

Het gaat goed met de binnenlandse vakanties. Het aantal boekingen voor het komende jaar laten een lichte aangroei zien. Zou dit te verklaren zijn doordat consumenten vandaag de dag liever dichter bij huis op vakantie gaan?

De economische dip biedt ook zo zijn gelegenheden. Een rondje bellen naar de verschillende recreatieondernemers laat zien dat er ook bedrijven zijn die de mogelijkheid van een economische resessie weten te gebruiken. Volgens Veldhuizen, van Watersportcamping Heeg zien ze een stijging in het aantal brochure aanvragen en reserveringen. Met name de chalets lopen dit jaar nog beter dan vorig jaar. Veldhuizen verklaart dit doordat de consumenten liever wat dichter bij huis op vakantie verkiezen te gaan, nu ze toch wat minder te besteden hebben. Ook de reserveringen voor de kampeerplaatsen laten een stijging zien. Vooral de tent lijkt weer wederom een voortgang te gaan beleven. Mensen willen weer een echte beleving hebben, dicht bij de natuur en in een authentieke atmosfeer.

Als de overnachtingsplaats is geboekt, zien we verder dat de mensen wachten met het boeken van bv. fietsen, bootverhuur of surfplanken. Die zaken worden steeds vaker op een later tijdstip geboekt, heel vaak is de gast dan allang op het park.

Zo zie je maar dat er binnen elke branche altijd weer ondernemers zijn die zo weten in te spelen op de veranderende omstandigheden dat ze deze kansen weten te benutten. Watersport camping Heeg heeft trouwens een naam op te houden als het gaat om het zgn. omdenken. Deze camping heeft al meerdere prijzen gewonnen als het gaat om creativiteit en vernieuwen. Op naar friesland dus!

Tags: chalet, chalets


Auteur:

This author has published 3957 articles so far. More info about the author is coming soon.

Geef een reactie