Cyprus: de ideale mix van ontspanning en cultuur 2968

7 juni 2012 | Auteur: | Posted in Vakantie en vermaak


Cyprus: de ideale mix tussen ontspanning en cultuur

Cyprus heeft een geschiedenis van meer dan 9000 jaar en dankzij een ideale positie in de Middellandse Zee, ligt het vakantie eiland ook dichtbij Europa, als bij Azië en Afrika. Door die rijke geschiedenis zorgt een vakantie Cyprus voor de mix tussen allerlei verschillende bouwstijlen. De oude Grieken, Romeinen, Franken… ze hebben er allen prachtige bouwwerken achtergelaten die u nu nog steeds kan bewonderen.

Maar Cyprus staat vooral bekend als het geboorte-eiland van de godin Aphrodite. De godin van de liefde en de schoonheid past dan ook prima bij het prachtige vakantie eiland. U kan er terecht voor goudgele stranden, rotsachtige kustlijnen, glooiende heuvels en pittoreske dorpjes.

Iet minder schilderachtig is de hoofdstad Nicosia. Dit metropool ligt in het centrum van het eiland en biedt een fraai zicht op de Pentadaktylos, de befaamde “berg met de vijf vingers”. Het Eleftheria plein toont u de overgang tussen het oude Nicosia vol historische panden, en de moderne hoofdstad met veel hotels, restaurants en winkelgelegenheden.

Geniet u liever van een vakantie Cyprus aan het strand, dan is Limassol de ideale uitvalsbasis. Hier kan u terecht voor een kilometers lange zeekust vol hotels, levendige promenades en een bruisend nachtleven. Verschillende keren per jaar staan er ook speciale evenementen op het programma zoals het Wijnfestival in september of het tiendaagse Pre-Lenten Festival waarbij er tien dagen lang allerlei gemaskerde bals plaatsvinden en zijn er adembenemende parades door de stad trekken.

Limassol is daarnaast ook de winkelcentrum van het vakantie eiland. U vindt er ook alle moderne winkelketens als traditionele en handgemaakte producten. Het drukke St. Andrews Street is absoluut een aanrader als u van shoppen houdt. In dit smalle straatje komt u terecht tussen prachtige bouwwerken, waarvan de benedenverdiepingen door kleine winkeltjes worden ingenomen. Gaat u liever naar de exclusievere winkels, dan is Makarios Avenue de plek bij uitstek.

Vanuit zowel Limassol als Nicosia kunt u makkelijk naar Troodos, het Byzantijnse centrum van Cyprus. In dit berggebied liggen maar liefst 9 kerken die opgenomen zijn in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast kan u er ook terecht in kloosters en abdijen die zich op magnifieke wijze in de bergen genesteld hebben.

Een vakantie Cyprus zorgt dus voor een ideale kruising tussen ontspanning, cultuur en natuur zodat er voor iedereen wat wils is. En dat allemaal in een ideaal klimaat zodat u er het grootste deel van het jaar kan genieten van prachtig weer.

Tags: vakantie, reizen


Auteur:

This author has published 3957 articles so far. More info about the author is coming soon.

Geef een reactie