Een voordelige trip naar Noorwegen

24 januari 2014 | Auteur: | Posted in Vakantie en vermaak

Niet heel ver van Nederland kan je op een geweldige manier een cruise maken. Een cruise naar Noorwegen biedt een voorstelling die een verpletterende indruk maakt met immens hoge Noorse fjorden in de hoofdrol. Met vertrekmogelijkheden uit Nederland (Amsterdam, Rotterdam of IJmuiden) hoeft u niet te vliegen om aan deze spectaculaire cruise te kunnen beginnen. De cruises worden tijdens de zomermaanden tussen maart en september gevaren. Afhankelijk van de route die u kiest bent u zes tot achttien dagen te gast in dit gebied waarin steeds weer nieuwe hoogtepunten op u wachten.

De hoogtepunten die je tijdens een cruise Noorse fjorden aandoet verschillen per reis en wordt mede bepaald door de vertrekplaats en lengte van de reis. Vrijwel iedere vakantie heeft een aantal hoogtepunten in het programma die een must zijn. Daarom doen vrijwel alle schepen het Geirangerfjord aan en wordt Flåm bezocht met de bekende Flåmbanen. Daarnaast doen veel schepen het dorpje Eidfjord aan het prachtige Hardangerfjord aan. Een bekende en favoriete bestemming is natuurlijk de stad Bergen. De schepen die uit Kiel vertrekken bezoeken in veel gevallen Oslo, Stavanger of Kristiansand. De langere reizen bereiken ook het noorden van Noorwegen. Daarbij worden in veel gevallen de plaatsen Åndalsnes, Ålesund en Trondheim aangedaan.

Vrijwel alle schepen zijn modern met tal aan faciliteiten zoals zwembaden, jacuzzis, fitness centra, sauna, stoombad, solarium, thalassotherapie, aerobics en yoga en een beautysalon. Voor een aantal van deze faciliteiten dient te worden bijbetaald. Verder vindt u op de cruise minigolf, een golfsimulator, een tennisveld, een discotheek, bibliotheek, kaartkamer, theater, bioscoop, een Internet café en diverse bars en lounges. Uiteraard kunt u ook winkelen aan boord, er is een aparte sushi bar, een wijnbar met proeverij en een rokerslounge.

De combinatie tussen steile ruige bergen en water maakt de Fjorden speciaal. Daarom is Noorwegen bezoeken en bekijken vanaf het water een bijzondere ervaring. Een cruise naar Noorwegen een onvergetelijke belevenis.


Auteur:

This author has published 3957 articles so far. More info about the author is coming soon.

Geef een reactie