Eenvoudige tips om geld en energie te besparen 6071

1 januari 2014 | Auteur: | Posted in Financieel

Op dit moment klimmen de prijzen en verminderd ons kapitaal. De energiekosten vermeerderen en alles, van het verhitten van je pand tot het vervoer naar je thuis kost poen en zorgt er voor dat je zuurverdiende bedrag op gaat. Alhoewel jij er weinig aan kunt doen dat de energieprijzen rijzen, er zijn wel een aantal manieren om op de kosten voor energie te beknibbelen en daarbij cash te sparen.

Een van de manieren om kosten te beknibbelen is te bezuinigen op het aantal liter benzine welke jij op rijd. Denk aan het verbruik mits u op zoek bent naar een andere bolide. Blijf beter weg van SUV’s en andere brandstofslurpende kostenposten op wielen. Denk er eens over na om een zuinige wagen te kopen, dat scheelt acuut in de beurs.

Je kan eveneens energie besparen indien je de was doet. Was je vuile was bijvoorbeeld met koud water en hang ze (buiten) op om te drogen. Het meeste energieverbruik gaat op aan het opwarmen van het water in uw wasmachine en het drogen van de kleren met een droger, dus door een tweetal eenvoudige veranderingen aan te brengen in uw wasprogramma kunt u een hoop energie sparen, en daardoor dus geld overhouden.

Wat je daarnaast kunt proberen is om de manier waarop u uw maaltijd bereid te veranderen. Indien je meer gebruik maakt van uw magnetron in plaats van uw oven kunt u poen uitsparen doordat een magnetron veel minder energie verbruikt.

Waarschijnlijk begrijpt u ook al dat u energie kan matigen door de temperatuur van uw airconditioner wat omhoog te zetten in de zomer en de verwarming iets lager in de koudste maanden van het jaar. Dit is een juiste manier om energie te bezuinigen waarmee je tot wel 20% kunt sparen op uw energierekening. Een makkelijke manier om uw woonhuis niettemin koel te houden is door de rolluiken of gordijnen toe te houden gedurende de momenten dat de zon schijnt. In de nachten is het eveneens wijselijk de airconditioning uit te schakelen en in plaats daarvan de ramen op een kier te zetten.

Tenslotte, isoleer het huis|uw woonhuis. Zorg dat de kou niet naar binnenshuis komt en warmte niet kan vrijkomen, dit spaart een heleboel stookkosten. Jammer genoeg hebben we geen zeggenschap over de energiekosten echter je hebt wel enige controle over hoeveel centen je uitgeeft aan energie. Neem de uitgaven in eigen hand en start met sparen, daar krijg je weer energie van!

Tags: energie, geld besparen


Auteur:

This author has published 3957 articles so far. More info about the author is coming soon.

Geef een reactie