Kijk naar de wereld om je heen alsof je net van de maan bent gevallen! 2832

29 april 2012 | Auteur: | Posted in Vakantie en vermaak

Het is moeilijk vind ik, om met een verwonderende inzicht de omgeving te aanschouwen om je heen. Ik geef mezelf zeker een aantal keren per maand huiswerk om met een grotere felheid, met extra ontvankelijkheid, de omgeving om me heen op te nemen.
Ergens ben ik dat in de loop der jaren verloren, het schijnt bij de volwassenheid te horen, groter groeien. Ik vind het juist kleiner groeien……..

Het heet efficient werken en handelen. Met een duidelijke doelstelling zo razendsnel en goedkoop als kan dat doen wat er van je wordt verwacht. We gaan alle processen zo beheersen dat we nu heel efficient kunnen werken. En eerlijk, het heeft me zeker ook veel gebracht maar ik denk dat ik, net als de meeste organisaties, daarin ben doorgeslagen. Ik vind het degelijk van mezelf dat ik in no-time alle boodschappen voor 3 dagen bij Albert Heijn kan halen terwijl ik tussen naar binnen gaan en naar buiten komen slechts 16 minuten heb zitten. Sterker nog, ik verwijt Jacob wel eens dat hij altijd zo loopt te teuten bij dezelfde winkel.
Ik weet zuiver de weg te opsporen, weet op welke hoogte en in welk schap ik de boeren soepgroenten kan tegenkomen.
Overigens, ik heb geen idee wat een zakje kost, let ik absoluut niet op. Eens een keer gedaan, daarna nooit meer.
En als ik mijn wagentje vol heb gegooid weet ik ook vaak de beste kassa te selecteren. De ene medewerkster werkt nu eenmaal wat sneller dan de ander en ik kijk ook altijd goed wie ervoor staan.
Tja, ik vind dat ik daar erg goed in ben. Maar ben ik dat wel?
Ik heb geen idee welke nieuwe producten er bij zijn gekomen, sterker nog, elke twee weken eten we zo ongeveer hetzelfde. Gemakkelijk heet dat. Hoef je niet zo na te denken en gaat alles lekker snel.
Maar de leukste maaltijden zijn toch die, die we met zorg hebben samengesteld. Laten dat nu net die maaltijden zijn waarvoor ik me heb laten verrassen, die ik weloverwogen heb gekozen en samengesteld.
Ik heb gekeken, misschien geroken en gevoeld. Het kan zijn dat ik ook goed heb gehoord, iemand die me erover vertelde…..Ik heb met extra verwondering naar de schappen gekeken en gevonden.
Ik vond de bereiding spannender en ook al onze kinderen vonden het leuker om aan de maaltijd te gaan beginnen. We proeven en bekijken wat er op ons bord is gekomen, praten erover. De beleving is vele male intenser!

Het is prettig dat we alles lekker snel kunnen doen, bijna met onze ogen dicht erdoor kunnen roetsjen. Maar telkens weer blijkt maar dat het sterk ten koste gaat van de beleving!
Daaom af en toe mezelf dwingen om heel rustig, met een vertaagde stap de wereld om me heen waar te nemen. Het is zoveel meer inspirerender….Kom ook bij Watersportcamping Heeg onthaasten, Wees welkom! www.watersportcampingheeg.nl


Auteur:

This author has published 3957 articles so far. More info about the author is coming soon.

Geef een reactie