Klein beetje te gekke verhalen die je nooit hebt geweten over de lekkere haring visjes 5224

10 mei 2013 | Auteur: | Posted in Dier en natuur

Het trad in onze mythologie ook op met folklore van juweliers die haringen vervaardigden van echt zilver om de rond trekkende haring scholen aan te trekken.

De Karakteristieke haring visjes onder de loep

De haring visjes is verkast naar grote en brede ondiepten rond de Europese kustwateren, waar deze vis massaal gepakt wordt door zeemeeuwen en jan-van-genten met het ritme van elk jaar.

De Ingrediënten van de smeuïge haring vis

Het overgrote deel van de effecten op de gezondheid van de haring vissen worden mede teweeg gebracht door de inhoud van de omega-3 vetzuren, die ook gevonden zijn in iets als visolie. Maar volgens Helen Lindqvist is er ook gebleken dat delen van de vis gezonder dan de olie zijn, door het delen van de vis in meerdere fracties in een van de studies. Het liquide stukje %u2013 die geen omega 3 bevatten, %u2013 verminderde de hoeveelheid oxidatie producten in het bloed. Met andere woorden, de haring bezit anti-oxidanten die vernietigd worden als je de haring vis verruild door visolie capsules. Bovendien bevat de haring zelf een groot aantal eiwitten en vitaminen.

Het haring vissen is een vissen die meestal geen geliefde is, maar voor bijna meer dan twee millennia is de haring visje het top geheim die vele beschavingen en keizerrijken van Midden-Europa heeft geholpen. De koude gematigde zeeën rondom onze eilanden en de noord-west kust van het continent joelen van grote aantallen haringen vis met de zilveren oplichting van deze blauw-groene haring visjes . De haring vis, leiders van de zee, voor wat misschien de meest voorkomende vissoort is op de wereld.

In afgeronde zaak studies van de positieve effecten op de opvallende gezondheid van vette vis, hebben ecologische wetenschappers gericht gezocht op meerdere vis soorten. Helen Lindqvist, een promovendus in de categorie Food Science van Chalmers, kan u nu de gezondheidseffecten van haring presenteren:

Het vreten van haring vis is heel verantwoord

Haring is net zo als andere vette vissen bevorderend voor het hard en de bloedvaten. Dit blijkt uit een ontdekking van Chalmers University of Technology in Zweden. Het is één van de eerste specifieke studies van de effecten op de gezondheid van haring. In tegenstelling tot een hoop andere soorten vis, is haring vissen ontzettend betaalbaar, en het is een van de weinige vis soorten die gevangen wordt op een ecologisch durabele wijze.

%u201CDe samenstelling van verschillende verbindingen is vergelijkbaar in veel vette vis soorten%u2019%u2019, zei ze.

Vanaf dat moment werd de haring een essentieel segment in het eetpatroon van de volkeren van Noord-Europa, en in de eeuwen die volgden werd de haring vis omgetoverd tot basis voedsel voor alle mensen.

Haring vissen,Godsdienst en zwanger – Hollands hedendaagse

Het speelde ook een rol in de geloof van het continent. Er was op het middeleeuws katholieke Europa een abnormaal veel kooplust naar de haring in de vastentijd en vastendagen, dit heeft de fundering gebouwd van het Nederlandse Koninkrijk.

Haring visjes reizen de pan uit van de omega 3-vetzuren en vitaminen, veel mensen weten dit niet

%u201CHaring zit bomvol met omega 3-vetzuren, vitamine D, selenium en vitamine B12, verbindingen die de meeste mensen hard nodig hebben. Maar een van de grootse voordelen van haring is wel dat er nog steeds heel erg veel van beschikbaar is. Hedendaags wordt slechts een kleine beetje van de haring die gevangen wordt gebruikt voor voedsel door homo sapiens, het meeste wordt gebruikt in veevoer. Het zou effectiever zijn ten aanzien van de grondstoffen die het volk heeft dat we de haring zouden verorberen in plaats van het vangen en direct verwerken tot vismeel om het aan zalm vissen te voeden, om maar een voorbeeld te geven.

De ontploffende uiteenzettingen van de haring vis schiep enorme rijkdommen voor Deense, Engelse, Franse en Nederlandse handelaren waarvan de regeringen een grote zeemacht hebben ontwikkeld om hen te beveiligen, het maken van die zeemacht vormde de basis van het koloniale tijdperk.

De omega-3 vetzuren DHA en EPA verbeteren in het bloed na inname van deze vettige visjes, waar pertinent mee aangetoond is dat er verminderde atherosclerose voorkwam bij menschen. Al deze aspecten zijn duidelijk verwant aan hart- en vaat ziekten en/of diabetes en mogelijk meer aandoeningen.

De haring vissen, in ieder geval volgens Alan Davidson aan het werk in The Oxford Companiton to Food is het de schuld van vissen die de grootste stimulans op economische en politieke geschiedenis van Noord-Europa had. Zo! Dat is toch wel een zoogdier met een rijke geschiedenis, lijkt mij.

In een van de vele testen van Helen Lindqvist sament met vriend restaurateur Leif Mannestrë (die vele baanbrekende haring recepten heeft ontwikkeld) is voor uit gekomen dat niet iedereen houdt van de typische haring smaak, maar het is toch helemaal niet voelbaar in een groot aantal van de recepten, zegt ze.

Helen Lindqvist had 4 studies afgerond, waarvan 3 op mensen en één op straat ratjes, waar ze in slaagde om een groot aantal pluspunten van de consumering van haring aan te tonen voor jouw gezondheid, wat hier luid als volgt: De hoeveelheid van %u201CGoede cholesterol%u201D, HDL, nam toe in het bloed van de mensen. In de ratten nam de inhoud van oxidatieproducten af in het bloed, terwijl de grootte van vet cellen en bloed gehalte beide aanzienlijk waren verbeterd.

Nadat het proces van het roken van de vis werd ontdekt in de twaalfde eeuw werd de haring een heuse rivaal voor de kabeljauw. In de uren voor de koeling, kan de haring en zijn broertje de kabeljauw ongecompliceerd worden gegeten direct nadat ze bevangen worden.

Haring kan worden bereid als elke andere vissen, Chinees geïnspireerd of misschien met mayo? Veel is mogelijk.

De romein, een warm-water gegeven mediterrane type, had een bijzonder plekje voor deze vissen. Maar toen oppeens de Angel Saksen aankwamen en haring visjes begon zich te ontwikkelen. Tegen de zesde eeuw, toen de drijf netten het werk deden, werd het haring vissen vervolgens ingekrompen tot de grote rivieren waarin bepaalde leden van de haring familie zou hergroeperen in dikke scholen om zich te nestelen in zoet water.

De haring visjes gaan verplaatsen

Zo zei men, Amsterdam is gebouwd op haring botten. Zo extreem was de enorme hoeveelheden dat mogelijk een 17e eeuwse Franse docter na het bekijken van verhoogde niveaus van seksuele strakheid en onderneming in de vastentijd de schuld gaf aan haring!

De groei van de haring handel was vooral een van de motiveringen voor de samenstelling van het Hanze, één van de eerste vrije handels organisatie in Noord-Europa. De koop mannen van de stad Hamburg, die vlot toegang hadden tot de zoutmijnen van Kiel (zout is van groot belang voor het roken van de haring) hadden een team gestart met de kooplieden van Lübeck, die de schatrijke haring streken hadden gemonopoliseerd voor de kust van Oostenrijk.

Tags: vissen, haring


Auteur:

This author has published 3957 articles so far. More info about the author is coming soon.

Geef een reactie