Vliegangst kan je vakantie behoorlijk verpesten 3149

19 juni 2012 | Auteur: | Posted in Vakantie en vermaak

De statistieken liegen er niet om. Veel mensen hebben last van vliegangst. Maar liefst 1 op de 3 adolecenten in Holland kent een bepaalde graad van vliegangst. Sommige stappen met vrees en moeilijkheden het toestel in, terwijl anderen helemaal nog niet hebben durven vliegen.

Op zich is het verwonderlijk dat je vliegangst hebt, terwijl je nog nooit hebt gevlogen. De oorzaak kan in die gevallen zijn dat men negatief is beïnvloed door de media. In films zorgt een vliegtuigongeluk voor een zinderende scene en in de media worden vliegtuigongelukken aanzienlijk overbelicht.

Mensen met claustrofobie zijn gevoeliger voor vliegangst, omdat je in een vliegtuig opgesloten zit. De negatieve gedachte ‘ ik moet eruit kunnen’ voor als er iets ergs gebeurt slaat dan om in angst. Vaak hebben mensen met vliegangst ook vrees voor de lift. Het is dan ook zaak om eerst deze vrees aan te pakken, alvorens de vliegangst te verslaan.

Een coach kan goed helpen met het overwinnen van vliegangst. Een expert op het gebied van angst begrijpt je en weet hoe je van je vrees af kan komen. Soms helpt het doornemen van een boek ook, maar met de passende begeleiding ben je verzekerd van goed resultaat.

Ik kan je garanderen de Europese veiligheidsvoorschriften zijn zo streng dat je nergens angstig voor hoeft te zijn. Talloze statistieken wijzen aan dat vliegen 1 van de meest veilige vormen van vervoer is. Helaas helpen cijfers niet, omdat je toch ergens het vliegen niet vertrouwd. Het hoeft namelijk maar 1 x fout te gaan.

Teveel controle is dan de aanstichter van angst. Controle is een illusie, maar je hersens hebben graag een gevoel van veiligheid. Als jij je zeker voelt dan is controle immers helemaal niet meer nodig. Over de veiligheid van de luchtvaart is al veel geschreven, maar een expert of deskundige kan je hier meer over uiteenzetten. Veel succes met het bevangen van je vliegangst.
Tags: vliegangst, cursus vliegangst


Auteur:

This author has published 3957 articles so far. More info about the author is coming soon.

Geef een reactie